به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسوشیتدپرس، در حالی که باراک اوباما در کمتر از یک هفته دیگر رسما دوره دوم تصدی ریاست جمهوریاش را رسما آغاز خواهد کرد، دولت او از یک سو در بنبست سیاسی میان حزبی گیر کرده است و از سوی دیگر روابط دولت او با یکی از نزدیکترین متحدان آمریکا، رژیم صهیونیستی، در خاور میانهی بحرانی این روزها چندان مساعد نیست.
دیوید میلر، از محققین کهنهکار مرکز مطالعاتی وودرو ویلسن، به اسوشیتدپرس گفته است وضعیت کنونی رابطه واشنگتن و تلآویو معیوبترین رابطهای است که طی 40 سال حضور در عرصه مطالعاتی سیاست خارجی آمریکا، به چشم دیده است.
میلر طی چهل سال گذشته با شش وزیر امور خارجه دولتهای دموکرات و جمهوریخواه همکاری داشته است و حضور چشمگیری در مذاکرات میان رژیم صهیونیستی، اردن، سوریه، و فلسطین داشته است.
میلر پیشبینی کرده است هر چند رابطه آمریکا و اسرائیل به پایان نخواهد رسید اما پای روابط واشنگتن و تلآویو همچنان خواهد لنگید.
گرچه دولت اوباما عموما از سیاستهای رژیم صهیونیستی که مورد انتقاد جامعه جهانی است، حمایت میکند اما از زمان حضور اوباما در کاخ سفید اختلافات بیسابقهای میان واشنگتن و تلآویو به وجود آمده است.
به احتمال قریب به یقین، هفته آینده بنیامین نتانیاهو بار دیگر به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی انتخاب میشود و اوباما نیز رسما دوره دوم ریاست جمهوری خود را آغاز خواهد کرد. اسوشیتدپرس مینویسد در حالی که موضعگیری نتانیاهو در مناقشه میان رژیم صهیونیستی و فلسطینان موضعی افراطی است، اوباما برقراری صلح در سرزمینهای اشغالی را از اصلیتری برنامههای سیاست خارجی خود اعلام کرده است.
رفتار سرد اوباما بیبی را دلسرد کرده است
اسوشیتدپرس میافزاید، از سوی دیگر، نتانیاهو کاخ سفید را برای اقدام نظامی علیه ایران تحت فشار قرار داده است و انتخاب هیگل برای تصدی وزارت دفاع آمریکا پازل رابطه واشنگتن/تلآویو را پیچیدهتر کرده است.
چاک هیگل از مخالفین تحریمها و اقدام نظامی علیه ایران و از حامیان گفتگو با ایران، به جای تهدید ایران، به خاطر مواضعش در قبال رژیم صهیونیستی به احتمال فراوان ریاست پنتاگون را در دست خواهد گرفت و این موضوع کام تلآویو را سخت تلخ کرده است.
اسوشیتدپرس اعلام کرده است، دفتر نتانیاهو در تماس این خبرگزاری، از اظهارنظر در مورد نامزدی هیگل برای تصدی وزارت دفاع آمریکا خودداری کرده است.
رواِون لیولین رئیس پارلمان رژیم صهیونیستی و از اعضای حزب لیکود به اسوشیتدپرس گفته است سران تلآویو به خاطر اظهارنظرات و مواضع گذشته هیگل علیه رژیم صهیونیستی نگران حضور وی در راس یکی از مهمترین وزارت خانههای مرتبط با سیاست خارجی آمریکا، هستند.
از سوی دیگر جمهوریخواهان آمریکا که همواره از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی بودهاند اوباما را متهم به حمایت ناکافی از دولت نتانیاهو کردهاند.
تنش میان اوباما و نتانیاهو به سال 2009 و آغاز ریاست جمهوری اوباما برمیگردد، یعنی زمانی که نتانیاهو در کاخ سفید، درخواست اوباما را برای توقف شهرکسازی را رد کرد. پس از این اقدام نتانیاهو، اوباما هزینه کردن سرمایه سیاسی خود بر سر موضوع شهرکسازی را کنار گذاشت و از سوی دیگر نتانیاهو سرعت شهرکسازی را در کرانه باختری افزایش داد.
در زمان کمپین انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا در سال 2012، نتانیاهو به گرمی از رقیب اوباما در سرزمینهای اشغالی میزبانی کرد و در حالی که ادعای بیطرفی میکرد، اعمال و گفتههای او به روشنی حاکی از دلزدگی او از اوباما و دلبستگی به رامنی بود.
نتانیاهو در سازمان ملل رسما از آمریکا خواست تا خط قرمزی را برای برنامهی هستهای ایران تعیین کند تا در صورت تخطی ایران از خط قرمز، ایران با اقدام نظامی آمریکا مواجه شود. پیشنهاد نتانیاهو با واکنش سرد اوباما و تاکید اوباما بر دیپلماسی برای حل مسئله هستهای ایران، روبهرو شد.
میلر در پایان گفته است اوباما و نتانیاهو بر سر مسئله صلح در سرزمینهای اشغالی با یکدیگر اختلاف شدید دارند و در مورد نحوه برخورد با موضوع هستهای ایران نیز میان واشنگتن و تلآویو اختلافاتی وجود دارد و اوباما سعی خواهد کرد از اقدام نظامی علیه ایران خودداری کند.
نظر شما